BH novinari počeli sa programom psihološke podrške medijskim profesionalcima

Sarajevo/Banja Luka, 19.05.2020. – Udruženje/udruga BH novinari u saradnji sa udruženjima psihologa Kantona Sarajevo i Republiske Srpske, te sa tri klinička psihologa – terapeuta iz Banje Luke, Mostara i Sarajeva, počelo je sa pružanjem besplatne psihološke podrške novinarima, blogerima, freelancerima i drugim medijskim radnicima na teritoriji cijele BiH.

Program psihološke podrške medijskim profesionalcima obuhvata online psihološko savjetovanje, individalnu podršku terapeuta putem Skypea te grupni rad sa članovima redakcija. U naredna tri mjeseca svi zainteresirani moći će besplatno dobiti savjete sa programom koji će uključivati stručnu psihološku podršku u savladavanju profesionalnog stresa i umora, odnosno razvijanje tehnika borbe sa strahom, neizvjesnošću i drugim oblicima pritisaka kojima su profesionalno ili privatno izloženi medijski djelatnici, blogeri i aktivisti.

Za psihološku pomoć možete se prijaviti putem linka https://bhnovinari.ba/bs/psiholoska-pomoc/.

Također, javiti se možete e-mailom udruženjima psihologa Kantona Sarajevo [email protected] i Republike Srpske [email protected]

Za direktni kontakt sa psihologom-terapeutom, svi zainteresirani mogu se obratiti Udruženju BH novinari putem e-maila [email protected], ili na brojeve telefona 033 223 818 i 033 255 600.

Naglašavamo da je privatnost zagarantovana svima koji se prijave i da će samo psiholozi raspolagati njihovim ličnim podacima.

Program psihološke podrške BH novinari su razvili uz pomoć organizacije Free Press Unlimited iz Nizozemske.

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest