borka1Borka Rudić – generalna tajnica

Radila je kao dopisnica Radija Sarajevo i Radija BiH, “Večernjeg Lista” iz Zagreba, agencije “Beta” iz Beograda te magazina “Tjednik” iz Zagreba. U Oslobođenju je radila na poziciji novinarke – reporterke od 1994. do 1996. godine, a na radio FERN-u je uređivala program od 1996. do 1997. godine. U decembru 1997. godine je koordinirala uspostavu i funkcioniranje prve radio mreže (Zajedno/Together) koja je povezala radio stanice u BiH sa izbjegličkim radio stanicama u Danskoj, Švedskoj i Norveškoj. Od 2000. godine radi na poziciji generalne tajnice u Udruženju BH novinari.

sejlaŠejla Adžanela – finansijski menadžer

Osnovnu školu i Opću gimnaziju “Dr Mustafa Kamaric” završila u Gračanici. Diplomirala je 2006. godine na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, odsjek finansijsko-računovodstvo. U Udruženju BH novinari radi od 2007. godine na poziciji asisenta za finansije.

suadaSuada Milla Adžanel, administrativni menadžer

Radila je kao prevodilac i projekt administrator u Regionalnoj radio mreži za Jugoistočnu Evropu. U udruženju lokalnih radio stanica Alter media radila je kao asistent za finansije do 2010. godine. U Ambasadi Republike Albanije u Bosni i Hercegovini radila je na mjestu sekretarice od 2010-2014.god.

Od 2015. godine radi u Udruženju BH novinari na poziciji office menagera.

unaUna Telegrafčić – koordinator FMHL

Završila je Ekonomsku srednju školu u Konjicu. Diplomirala je 2007. godine na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu i stekla zvanje diplomiranog pravnika. Od 2008. do 2012. godine je radila u advokatskoj kancelariji na poziciji pripravnika. U Udruženju radi od 2012. godine na poziciji koordinatora Linije za pomoć novinarima.

Milica Andrijašević – Ekspertica za online komunikaciju

Rođena 13.11.1991. godine u Mostaru, diplomirala 2014. godine na Filozofskom fakultetu na Palama, odsjek za novinarstvo, nakon čega upisuje master studije novinarstva na matičnom fakultetu. Praksu u novinarstvu stekla na Radio Nevesinju tokom 2015/2016 godine i na EFM studentskom radiju tokom 2014. u okviru treninga Medicentra. Polaznica raznih obuka, seminara, treninga iz oblasti multimedijalne produkcije i online medija, izvještavanja o manjinskim i ranjivim grupama, te izvještavanja tokom predizborne kampanje.

Rea Adilagić – SEWP Istraživačica

Završila je II gimnaziju u Sarajevu i diplomirala na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu 2015. godine, nakon čega upisuje master studij na građansko – pravnoj katedri. Od 2016. godine radi u Udruženju BH novinari.