Borka Rudić – Generalna tajnica

Rodjena  je 1959. u Mrkonjić Gradu. Diplomirala 1983. godine na Odsjeku za filozofiju i sociologiju Filozofskog fakuteta u Sarajevu.  Počela je raditi  kao novinar 1985. godine kao  dopisnica  Radio Sarajevo (BiH) i Večernjeg  lista iz Zagreba (Hrvatska). U razdoblju od 1992. do 1995. radila je kao ratni izvještač  za RTV BiH i za dnevne novine Oslobođenje. Nakon završetka rata u BiH, nastavlja raditi kao dopisnik novinske agencije Beta iz Beograda (Srbija) i časopisa Tjednik iz Zagreba (Hrvatska). Bila je prva urednica Radija FERN, koji je osnovala  Misije OESS-a u BiH 1996. godine  s ciljem integracije informativnog prostora BiH i pružanja informacija građanima BiH na prvim poslijerantim izborima.  U decembru  1997. počinje raditi za Dansko vijeće za izbjeglice iz  Kopenhagena (Danska) kao koordinator  prve radijske mreže  (Zajedno/ Together) koja je povezala radio stanice iz BiH sa izbjegličkim radio stanicama  u Danskoj, Švedskoj i Norveškoj, koje su emitovale program za bh. izbjeglice  u Skandinaviji. Nakon toga je radila za danski program FRESTA  na Zapadnom Balkanu, koji je bio usmjeren na prekograničnu suradnju lokalnih medija u postkonfliktnim društvima. Od 2005. godine radi kao generalna tajnica  u Udruženju/udruzi  BH novinara , na projektima vezanim za zaštitu prava novinara, slobodu medija, izgradnju društva demokratije, temeljnih sloboda i poštivanja različitosti. Certificirani je trener u oblasti conflict resolution metode i njenog korištenja u novinarstvu, pripreme i uređenja programa vijesti  u elektronskim medijima, novinarske  etike i izvještavanja o različitostima.

Kontakt: [email protected]

Šejla Adžanela – Finansijska menadžerica

Diplomirana ekonomistica, smjer računovdstvo i finansije. Osnovnu i srednju skolu završila u Gračanici, a Ekonomski fakultet u Sarajevu 2007. godine. Počela raditi u Gračanici 2007. godine u Grafopak d.o.o, na poslovima robnog i materijalnog  knjigovodstva, zatim u firmi Grin d.o.o, na sličnim i  istim poslovima. Također 2007. godine, počinje raditi u Udruženju BH novinari na funkciji finansijskog asistenta da bi  napredovala do pozicije  finansijskog menadžera. Obavlja sve poslove vezane za projektno knjigovodstvo i finansije. Zadužena je za izradu finansijskih izvještaja za donatore i upravu Udruženja, što ukljucuje praćenje troškova projekata i finansijsku analizu. Učestvuje u izradi godišnjih bilansa za Udruženje u saradnji sa eksternim  knjigovođom. Učesnica je razlicitih treninga iz oblasti finansija i računovodstva.

Kontakt: [email protected]

suadaSuada Milla Adžanel – Office manager

Rođena 1959.godine u Ulcinju gdje je završila osnovno i srednje obrazovanje. Studirala na Filozofskom fakultetu u Sarajevu njemački jezik i književnost. Bila je urednica i radio voditeljica emisija na albanskom jeziku na radio stanicama: Radio 202, Radio Zid i Radio Stari grad u Sarajevu. Radila je kao prevodilac i projekt administrator u Regionalnoj radio mreži za Jugoistočnu Evropu. Za One World Portal radila je analizu vijesti na albanskom jeziku. U udruženju lokalnih radio stanica Alter media radila kao asistent za finansije do 2010. godine. Učestvovala na različitim seminarima i skupovima vezano za pitanje manjina. U Ambasadi Republike Albanije u Bosni i Hercegovini radila na mjestu sekretarice od 2010-2014.god. Od 2015. godine radi u Udruženju BH novinari na poziciji administrativne menadžerice.

Kontakt: [email protected]

Maja Šenk – Istraživačica/Projekt koordinatorica

Rođena 1990. godine u Sarajevu, gdje je završila osnovnu školu, kao i Drugu gimnaziju – IB Diploma Program. Diplomirala je 2012. godine, a magistrirala 2017. godine na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu – smjer Marketing, a potom završila ERMA master program Centra za interdisciplinarne studije – smjer Demokratija i ljudska prava 2022. godine. Master rad odbranila na temu “Cyberbullying nad djevojčicama u srednjim školama Kantona Sarajevo”. Dosada je radila u polju ljudskih prava, prava LGBTI osoba i prava žena u organizacijama Labris i Civil Rights Defenders u Beogradu, kao i komunikacija i društvenih mreža za Pravo Ljudski Film Festival. Trenutno je zaposlena u Udruženju BH novinari na poziciji istraživačice/projekt koordinatorice.

Ena Čolpa – Koordinatorica za projekte i promociju

Rođena 1989. godine u Sarajevu, gdje je završila osnovno i srednje obrazovanje. Studirala je na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu na odsjeku za Komunikologiju, gdje je stekla zvanje Bachelor Poslovnog komuniciranja 2012. godine, te zvanje Magistar Komunikologije 2017. godine . Tokom studija bila je angažovana u Asocijaciji studenata FPN-a „SPONA“ kao urednica istoimenih studentskih novina. Radno iskustvo stiče prije svega kao novinar kroz brojne druge medijske kuće: portale, novinske agencije, radio…, te kao PR manager kroz angažman na projektima USAID-a „ŽeNama“ i „#Novinarke“ čiji je primarni fokus osnaživanje žena u društvu, te zaštita žena i njihovih prava u novinarskoj profesiji. Po završetku studija radi kao analitičar i asistent u Marketingu u Agenciji za analizu medijskih objava „Parametar“. Volonterski angažman imala je u Udruženju „Obrazovanje gradi BiH-Jovan Divjak“, te Udruženju za podršku osoba sa intelektualnim teškoćama na području Kantona Sarajevo “Oaza”.
Trenutno je zaposlena u Udruženju BH novinari na poziciji Koordinatorica za projekte i promociju.

Kontakt: [email protected]