Borka Rudić – Generalna tajnica

Rodjena  je 1959. u Mrkonjić Gradu. Diplomirala 1983. godine na Odsjeku za filozofiju i sociologiju Filozofskog fakuteta u Sarajevu.  Počela je raditi  kao novinar 1985. godine kao  dopisnica  Radio Sarajevo (BiH) i Večernjeg  lista iz Zagreba (Hrvatska). U razdoblju od 1992. do 1995. radila je kao ratni izvještač  za RTV BiH i za dnevne novine Oslobođenje. Nakon završetka rata u BiH, nastavlja raditi kao dopisnik novinske agencije Beta iz Beograda (Srbija) i časopisa Tjednik iz Zagreba (Hrvatska). Bila je prva urednica Radija FERN, koji je osnovala  Misije OESS-a u BiH 1996. godine  s ciljem integracije informativnog prostora BiH i pružanja informacija građanima BiH na prvim poslijerantim izborima.  U decembru  1997. počinje raditi za Dansko vijeće za izbjeglice iz  Kopenhagena (Danska) kao koordinator  prve radijske mreže  (Zajedno/ Together) koja je povezala radio stanice iz BiH sa izbjegličkim radio stanicama  u Danskoj, Švedskoj i Norveškoj, koje su emitovale program za bh. izbjeglice  u Skandinaviji. Nakon toga je radila za danski program FRESTA  na Zapadnom Balkanu, koji je bio usmjeren na prekograničnu suradnju lokalnih medija u postkonfliktnim društvima. Od 2005. godine radi kao generalna tajnica  u Udruženju/udruzi  BH novinara , na projektima vezanim za zaštitu prava novinara, slobodu medija, izgradnju društva demokratije, temeljnih sloboda i poštivanja različitosti. Certificirani je trener u oblasti conflict resolution metode i njenog korištenja u novinarstvu, pripreme i uređenja programa vijesti  u elektronskim medijima, novinarske  etike i izvještavanja o različitostima.

Kontakt: [email protected]

Šejla Adžanela – Finansijska menadžerica

Diplomirana ekonomistica, smjer računovdstvo i finansije. Osnovnu i srednju skolu završila u Gračanici, a Ekonomski fakultet u Sarajevu 2007. godine. Počela raditi u Gračanici 2007. godine u Grafopak d.o.o, na poslovima robnog i materijalnog  knjigovodstva, zatim u firmi Grin d.o.o, na sličnim i  istim poslovima. Također 2007. godine, počinje raditi u Udruženju BH novinari na funkciji finansijskog asistenta da bi  napredovala do pozicije  finansijskog menadžera. Obavlja sve poslove vezane za projektno knjigovodstvo i finansije. Zadužena je za izradu finansijskih izvještaja za donatore i upravu Udruženja, što ukljucuje praćenje troškova projekata i finansijsku analizu. Učestvuje u izradi godišnjih bilansa za Udruženje u saradnji sa eksternim  knjigovođom. Učesnica je razlicitih treninga iz oblasti finansija i računovodstva.

Kontakt: [email protected]

suadaSuada Milla Adžanel – Office manager

Rođena 1959.godine u Ulcinju gdje je završila osnovno i srednje obrazovanje. Studirala na Filozofskom fakultetu u Sarajevu njemački jezik i književnost. Bila je urednica i radio voditeljica emisija na albanskom jeziku na radio stanicama: Radio 202, Radio Zid i Radio Stari grad u Sarajevu. Radila je kao prevodilac i projekt administrator u Regionalnoj radio mreži za Jugoistočnu Evropu. Za One World Portal radila je analizu vijesti na albanskom jeziku. U udruženju lokalnih radio stanica Alter media radila kao asistent za finansije do 2010. godine. Učestvovala na različitim seminarima i skupovima vezano za pitanje manjina. U Ambasadi Republike Albanije u Bosni i Hercegovini radila na mjestu sekretarice od 2010-2014.god. Od 2015. godine radi u Udruženju BH novinari na poziciji administrativne menadžerice.

Kontakt: [email protected]

Maja Radević – Istraživačica/projekt koordinatorica

Rođena je u Sarajevu 1978. godine. Osnovnu i srednju školu završila je u Sarajevu, a diplomirala je na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu – Odsjek žurnalistika 2002. godine.

Od 2000. godine radila je u sarajevskom listu „Oslobođenje“, najprije kao novinarka-volonterka, a od 2004. godine kao novinarka i urednica u Kulturnoj rubrici. Godine 2008. počinje raditi kao novinarka u sedmičnom magazinu „Slobodna Bosna“, gdje je provela osam godina. Od jula 2016. do juna 2019. godine bila je angažirana u dnevnoj novini i na web portalu Faktor.ba. Tokom svoje novinarske karijere pratila je niz aktuelnih tema i događaja iz oblasti kulture, društva, politike,pravosuđa, zdravstva, pisala reportaže, istraživačke i analitičke tekstove i intervjue. Učestvovala je na brojnim radionicama i seminarima vezanim za medije te profesionalno i etičko izvještavanje.

Kontakt: [email protected]

Ema Habul

Rođena u Sarajevu 1996. godine, gdje je završila osnovnu školu i Drugu gimnaziju. Pravni fakultet Univerziteta u Sarajevu završava 2020. godine. U toku fakultetskog školovanja, jednu studijsku godinu, 2017./2018., u okviru Erasmus+ programa, provodi na Masaryk univerzitetu u Brnu, u Češkoj, sa fokusom na predmetima Međunarodnog prava.
Od 2015. godine zaposlena kao eksterni saradnik Sarajevo Film Festivala na poziciji koordinatora za prevode i titlovanje.
Od oktobra 2020. godine do maja 2022. godine, zaposlena kao advokatski pripravnik u Advokatskoj kancelariji Vasvije Vidović, gdje je radila na predmetima ratnih zločina i organizovanog kriminala.
Također, tri godine je provela kao volonter u udruženju Narko NE, u okviru projekta Stariji brat, starija sestra. Od 2019. godine je volonter i član Gorske službe spašavanja stanice Sarajevo.
Trenutno je zaposlena u Udruženju BH novinari na pravnim poslovima u Liniji za pomoć novinarima.

Kontakt: [email protected]