«BH Novinari» provode projekat edukacije studenata


edukacijaStudenata1
edukacijaStudenata5
edukacijaStudenata5
edukacijaStudenata5
edukacijaStudenata5
edukacijaStudenata5

Studenti Žurnalistike iz Sarajeva, Tuzle, Mostara i Banjaluke prošli trening iz oblasti etickih standarda i novinarskih prava i sloboda

Udruženje/ udruga «BH Novinari» u saradnji sa Švedskim helsinškim komitetom za ljudska prava provodi projekat edukacije studenata o etickim standardima i novinarskim pravima i slobodama. Projekat je zapoceo 15. novembra i pobudio je veliko interesovanje studenata novinarstva u Sarajevu, Tuzli, Mostaru i Banjaluci gdje je prvi dio treninga vec održan.
Treninzi obuhvataju teme kao što su: novinarska prava i slobode, eticki standardi u novinarstvu, Zakon o zaštiti od klevete te o Zakon o slobodi pristupa informacijama. Do sada je održano osam treninga kroz koje je prošlo više od 150 studenata.
Studente su kroz trening vodili neki od najpoznatijih novinara u BiH, kao što su Dragan Jerinic, Mira Lolic – Mocevic, Sinan Alic i Pejo Gašparevic, kao i direktorica Sekretarijata «Vijeca za štampu BiH» Ljiljana Zurovac te generalna tajnica Udruženja/udruge «BH Novinari» Borka Rudic.

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest