Otvoren Regionalni centar u Mostaru
mostar1
mostar2

U prisustvu 29 novinara u  Mostaru je, u subotu, 11. marta, otvoren Regionalni centar Udruženja/udruge «BH novinari». Centar ce biti smješten u  prostorijama knjižare «Buybook», a za  predsjenika je imenovan  Faruk Kajtaz. 

Ovom prilikom  Amela Rebac, predsjednica Udruženja  i Borka Rudic, generalna tajnica    novinare su upoznale  sa djelovanjem Udruženja/udruge «BH novinari» i aktivnostima planiranim za 2006. godinu.

Najviše zanimanja novinari su iskazali za rad  Linije za pomoc novinarima (FMHL) koja  pruža  besplatnu pravnu pomoc i štiti novinare u situacijama kada su izloženi pritiscima, prijetnjama ili  kada su im ugrožena radna ili druga prava.

Novinari Hercegovacko-neretvanskog kantona su upoznati i sa ostalim pogodnostima koje im pruža Udruženje/udruga «BH novinari» kao što su: popusti na avio i autobuski  prevoz, telefonske tarife, zdravstvene usluge, te mogucnost ostvarivanja penzionog i zdravstvenog osiguranja.

Udruženje/udruga «BH novinari» pocetkom aprila planira  otvaranje Regionalnog centra  u Banja Luci, kao i formiranje pet podružnica u mjestima u kojima Udruženje ima registrovano više od 20 clanova.

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest