EFJ: Poziv na brifing o Europskom zakonu o slobodi medija i zakonodavstvu protiv SLAPP-a

Poziv na informativni brifing sa novinarima/kama o Europskom zakonu o slobodi medija i zakonodavstvu protiv SLAPP-a.

Renate Schroeder, direktorica EFJ-a, koja pažljivo prati EMFA, i Camille Petit, viša službenica za politiku i komunikaciju, pažljivo prateći anti-SLAPP direktivu, rado će vas informisati i odgovoriti na vaša pitanja u ime Europske federacije novinara, koja predstavlja novinarske sindikate i profesionalna udruženja u Europi.

Aktivno smo govorili o oba nacrta teksta sa velikim implikacijama na novinare/ke, medije, slobodu medija i demokratiju uopće. Nedavno smo izrazili zabrinutost zbog stavova Vijeća (ovdje i ovdje), koje vidimo kao opasne poteze.

Budući da će naredni mjeseci biti ključni, a uoči pregovora o trijalogu, radujemo se što ćemo sa vama i stručnjacima iz organizacija civilnog društva, uključujući EDRI i EPD, detaljno razgovarati o ovim zakonima – posebno o pitanjima vezanim za novinare/ke, rupama u zakonu i pozitivnim elementima.

Kada: 16. jula u 14h

Gdje: Press klub Brisel

Za one koji nisu u Briselu, a zainteresovani su za detalje o EMFA, a posebno o opasnim amandmanima na član 4 (zaštita izvora), mogu pratiti događaj uživo na sljedećem linku:

https://us02web.zoom.us/j/83808557738?pwd=M3JMQkRUN0YwMzFMVEJvMUhhdE1YZz09

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest