Konferencija o medijima u Banjoj Luci: Koliko će nam slobode ostati?

Banja Luka, 02.02.2023. – Klub novinara Banja Luka, poslovni portal Capital.ba i Fondacija Friedrich Ebert Banja Luka organizuju konferenciju i panel diskusije pod nazivom: „Koliko će nam slobode ostati?”

Na ovom događaju, koji će se održati 7. februara 2023. godine (utorak) hotelu „Bosna” u Banjoj Luci sa početkom u 11 časova raspravljaće se o najavama zakonskih izmjena u Republici Srpskoj prema kojima će kleveta i uvreda postati krivična djela, donošenju zakona o lažnim vijestima, proširivanju krivičnih djela protiv ustavnog poretka i najavama ostalih zakona u Republici Srpskoj.

O ovoj temi raspravljaće se iz novinarskog, pravničkog, aktivističkog i društvenog ugla sa ciljem ukazivanja na negativne posljedice ovakvog zakonskog regulisanja.

Na kraju konferencije planirano je da organizacije civilnog društva i mediji potpišu deklaraciju protiv uvođenja ovih zakona u pravni sistem Republike Srpske.

Događaj je otvoren, slobodan i besplatan za sve zainteresovane građane, a posebno za novinare, pravnike, politikologe kao i studente žurnalistike, prava i politikologije.

Više o samom događaju možete saznati na sljedećem linku: POZIVNICA

Program (Agendu) događaja možete preuzeti na sljedećem linku: PROGRAM

(Izvor: Capital.ba)

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest