Javni poziv: Laboratorij za medijske inovacije – digitalna sigurnost

Da li ste posvećeni pronalaženju načina da poboljšate medije tehnološkim inovacijama? Imate li ideju za istraživački rad o izazovima i novonastalim trendovima u digitalnoj sigurnosti? Radite li na razvoju inovativnih alata, modela i rješenja za povećanje otpornosti na cyber napade?

Balkanski program pomoći medijima (BMAP Forward), koji finansira USAID, a sprovodi Internews kao dio Mehanizma podrške ljudskim pravima PROGRESS, objavio je poziv za 1. laboratoriju za medijske inovacije, zakazanu za oktobar 2022. Laboratorija za medijske inovacije je godišnji događaj koji pruža kreativan, zajednički prostor u kojem se medijski profesionalci, dizajneri i drugi mogu okupiti kako bi razvili lokalizirane alate i projekte koji će pomoći u rješavanju izazova sa kojima se digitalni mediji suočavaju širom Balkana. Ovogodišnja tema Laboratorije je Digitalna sigurnost, a ove godine Laboratorija za medijske inovacije će biti organizovana u virtuelnom okruženju.

Organizatori pozivaju novinare, urednike medija, freelancere, predstavnike nevladinih organizacija, IT programere,  dizajnere i sve druge koji se zanimaju za ovu tematiku da se prijave.

Detalje o javnom pozivu, uvjetima i načinu prijave možete vidjeti OVDJE.

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest