„Karike“ organizuju takmičenje za najbolji blog

Sarajevo, 28.03.2022. – Povodom 30. godišnjice neovisnosti i samostalnosti Bosne i Hercegovine, Omladinski magazin „Karike“ i Omladinska novinska asocijacija u BiH organiziraju takmičenje u pisanju bloga za sve mlade iz BiH od 15 do 35 godina. Blog dužine do 1.500 riječi možete poslati do 10. aprila 2022. do ponoći na [email protected] ,s naznakom „Za takmičenje u pisanju najboljeg bloga“.

Ono što želimo da čujemo od vas u vašim blogovima jesu vaša razmišljanja, emocije i odgovori na neka od sljedećih pitanja:

Kako vidiš BiH za ovih 30 godina njenog samostalnog i neovisnog postojanja?

Da li je doživljavaš kao svoju zemlju i u čemu tačno?

Zašto još nisi otišao/la?

Zašto ipak biraš da ostaješ i boriš se za demokratičnije, sigurnije i kvalitetnije društvo? Šta vidiš kao alternativu nacionalizmu, mržnji i podjelama?

Kako uopšte vidiš i komentiraš politiku kojom se ova zemlja vodi već 30 godina?

Jesu li podjele, govor mržnje, netrepeljivost i nestabilnost nešto na što smo već navikli ili kao mladi još uvijek imamo snage i načina da se borimo protiv istih? Kako?

Blog možeš nasloviti kako želiš, ali u istom ponudi odgovore na neka od gore postavljenih pitanja ili dodaj još neka druga koja su Tebi važna za razumijevanje političke situacije u BiH.

Redakcija Omladinskog magazina „Karike“ će selektirati pristigle blogove za objavu, a tri najbolja bloga, prema ocjeni redakcije i publike, bit će nagrađena novčanim iznosom, i to za prvo mjesto 250 KM, drugo mjesto 150 KM i treće mjesto 100 KM.

(Izvor: Karike.ba)

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest