Napredna online radionica: Ispričajte jednu priču na više medijskih platformi

Jeste li završili naš početni online kurs multiplatformskog novinarstva? Da li želite produbiti svoje znanje i naučiti još trikova i tehnika zanata? Da proizvodite sadržaje prilagođene praćenju na mobilnim telefonima i angažirate svoju publiku kroz moćne multiplatformske priloge?

Pridružite se uživo Aleksandru Manasievu i Norbertu Šinkoviću na besplatnoj naprednoj online radionici multiplatformskog novinarstva koja će se održati od 7. do 10. oktobra!

Ova praktična online radionica će vam, kroz individualne i grupne vježbe i podršku naših trenera i mentora, omogućiti da steknete napredne vještine multiplatformskog novinarstva i ideje o tome kako  najbolje da ih primijenite.

Po završetku radionice znat ćete kako da date novi život svojim pričama na različitim platformama i da angažirate svoju publiku. Naučit ćete da:

  • bolje razumijete svu složenost medijskog okruženja koje se stalno mijenja;
  • analizirate medijske navike različitih publika i kako da, na osnovu njih, kreirate svoju uredničku politiku;
  • prilagodite svoje priče različitim platformama – online, mobilnoj i štampanoj – i ostvarite maksimalni domet i uticaj;
  • koristite posebne tehnike proizvodnje multiplatformskih novinarskih priča;
  • prilagodite formate svojih priča različitim platformama;
  • razvijate vještine stvaranja priča posebno prilagođenih za praćenje na mobilnim telefonima;
  • primijenite nove uredničke vještine kako biste kreirali balansirani sadržaj.

Imate li previše obaveza te sedmice?  Bez brige: iako je predviđeno da online radionica traje četiri dana, ona je osmišljena tako da vam omogućava da prisustvujete grupnim i individualnim sesijama, ali i da u međuvremenu nastavite s profesionalnim angažiranjem ili ličnim obavezama:

Četvrtak – subota, 7.10. – 9.10: Učesnici će imati četiri sata online treninga s pauzama između sesija i radni zadatak nakon treninga (u prosjeku tri sata). Učesnici će moći birati između dva termina, jutarnjeg i popodnevnog.

Nedjelja, 10.10.: Posljednji dan radionice rezerviran je za pojedinačne sesije posvećene kreiranju multiplatformskih novinarskih priča. Svaki od učesnika imat će priliku da s trenerom i mentorom radi u prosjeku oko 30 do 45 minuta, dok se drugi dio dana može iskoristiti za samostalni rad na uređivanju priloga. Naši treneri će biti dostupni od 10:00 do 18:00 za pojedinačne sesije.

Po završetku online radionice: Svi učesnici će imati priliku da se konsultiraju s našim stručnjacima u periodu nakon završetka online radionice, kako bi proizveli kvalitetan multiplatformski sadržaj spreman za objavljivanje.

Preduslov za prijavu za naprednu online radionicu je uspješno pohađanje našeg četverosatnog početnog online  kursa multiplatformskog novinarstva. Da biste se prijavili na ovaj online kurs, posjetite stranicu  https://bit.ly/30WBmpN

Način prijave za online radionicu: Da biste se prijavili za naprednu online radionicu, popunite online obrazac koji se nalazi na ovom linku –  https://bit.ly/3rQtykM

Rok za prijavu: Utorak, 5.10. do 18 sati.

Za više informacija: Ukoliko imate pitanja vezi s online kursom ili online radionicom mobilnog novinarstva, obratite se

Online kurs mobilnog novinarstva sprovodi Thomson Media u okviru projekta Podizanje kvaliteta vesti i nezavisnog novinarstva u zemljama Zapadnog Balkana i Turskoj, koji implementira BIRN Hub u partnerstvu sa Thomson Media gGmbH, Međunarodnom federacijom novinara, Unijom evropskih emitera, Centralnim evropskim univerzitetom, Medijskom asocijacijom Jugoistočne Evrope, Nezavisnim sindikatom novinara i medijskih radnika Makedonije i organizacijama BIRN Albanija i BIRN Srbija.

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest