BH novinari i Centrotrans-Eurolines: Popusti na karte za novinare/ke u iznosu do 30 posto

 

Sarajevo, 14.06.2021. – Udruženje/udruga BH novinari i kompanija Centrotrans-Eurolines d.d. Sarajevo zaključili su ugovor o prijevozu novinara u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju, uz popuste u iznosu do 30 posto na linijama ovog prijevoznika.

Popusti će se odobravati u iznosu do 30% na osnovnu cijenu po zvaničnom cjenovniku za odlazak i povratak na redovnim linijama Centrotransa – Eurolines u BiH, kao i na međunarodnim i autobuskim linijama koje prijevoznik održava sa kooperantima i u „pool“ sistemu.

Da bi novinari ostvarili popust, moraju imati člansku karticu Udruženja BH novinari. Za unutrašnji i međunarodni saobraćaj potrebno je sedam dana prije putovanja dostaviti službeni dopis kojim se potvrđuje da se radi o službenom putovanju, te navesti sljedeće:

*Ime i prezime novinara

*medijska kuća u kojoj je novinar zaposlen

*broj članske iskaznice Udruženja/udruge BH novinari

*relacija putovanja

*datum putovanja

*vrsta karte (povratna ili jednosmjerna).

Nakon odobrenja, dopis se vraća mailom i sa njim novinar/ka može kupiti kartu na prodajnom mjestu, uz pokaz iskaznice medijske kuće u kojoj je zaposlen i članske iskaznice Udruženja/udruge „BH novinari“.

Pravo na popust ostvaruju medijski radnici koji obavljaju poslove novinara, urednika, TV i radio voditelja, novinara internet portala i novinara u printanim medijima.

Popusti se ne odnose na kupljene karte u gradskom saobraćaju i općinskim lokalnim linijama, niti na kupovinu mjesečnih karata.

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest