Dragan Bursać i Una Hajdari proglašeni za najbolje novinare Jugoistočne Evrope

Berlin, 21.05.2021. – Na svečanosti u Bundestagu novinaru i kolumnisti iz Bosne i Hercegovine Draganu Bursaću i freelance novinarki sa Kosova Uni Hajdari bit će uručena nagrada za najboljeg novinara Jugoistočne Evrope, koju im je dodijelila Njemačka asocijacija za Jugoistočnu Evropu.

“Ovo je priznanje za hrabre novinare iz Jugoistočne Evrope za njihov izvanredan rad i doprinos demokratiji, vladavini prava i slobodi medija u regionu”, navodi se u obrazloženju nagrade.

Kako se u obrazloženju dodaje, putem ove nagrade nastoji se skrenuti pažnja javnosti na novinare koji sebe često izlažu riziku zbog kritičkog izvještavanja.

“Mi smo na strani onih koji ustaju u odbranu evropskih vrijednosti”, navodi se u pismu Njemačke asocijacije za Jugoistočnu Evropu, koje je potpisao predjsednik Asocijacije Manuel Sarazin, poslanik nejmačkog Bundestaga.

Svečanost uručenja nagrade bit će organizovana 21. juna u Bundestagu, a pored Sarazina, prisustvovat će joj i poslanici Bundestaga Peter Bejer, Josip Juratović i Mihael Link.

(Izvor: Beta)

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest