Omladinska novinska asocijacija u BiH: Poziv foto-novinarima/kama i freelancerima

Sarajevo, 14.05.2021. – Omladinska novinska asocijacija u BiH poziva foto-novinare/ke, freelancere/ice i medijske aktiviste/kinje da kreiraju foto-priče koje za cilj imaju predstaviti mladima u BiH inicijative i ideje aktuelnih mladih gradskih/općinskih/opštinskih vijećnika i vijećnica. Krajnji cilj je pokazati da postoje osviješteni mladi političari/ke koji djeluju u svojim zajednicama proaktivno i predstaviti ih kao primjere dobre prakse drugim mladim glasačima/icama iz cijele BiH.

Zadatak aplikanata je da uz mentorstvo urednika omladinskog magazina Karike, odaberu sagovornika/icu (gradskog/općinskog/opštinskog vijećnika/cu i/ili drugog mladog političara/ku), posjete ih u njihovoj lokalnoj zajednici te kroz fotografiju predstave najvažnije političke ciljeve koje planiraju realizirati u okviru mandata za koji su izabrani. Suština je kroz fotografiju predstaviti dobro lokalno političkog djelovanja spram određenog problema u lokalnoj zajednici.

Svi koji se žele prijaviti trebaju poslati ime i prezime, godište, grad iz kojeg dolaze, CV/kratku biografiju te primjere dosadašnjeg rada na mail: [email protected]. Poziv je kontinuirano otvoren za prijavu svim mladim od 15 do 35 godina u periodu od maja do juna 2021.

Organizatori nude rad u omladinskom mediju, honorar za odrađenu foto-priču, kao i mogućnost za lično usavršavanje.

Za sva dodatna pitanja, pišite na [email protected].

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest