Još danas prijave za vakcinaciju medijskih radnika u Republici Srpskoj

Banja Luka/Sarajevo – Više od 400 medijskih radnika do sada se prijavilo za vakcinaciju u Republici Srpskoj, a prijave su otvorene i danas, potvrđeno je za Nezavisne novine u Udruženju novinara Republike Srpske, gdje su ocijenili da je interesovanje medijskih radnika za imunizaciju veliko.

Kako je kazao Branimir Đuričić, predsjednik Skupštine Udruženja novinara RS-a, očekuje se još da im budu dostavljeni spiskovi zainteresovanih za vakcinaciju iz dva medija iz tog entiteta.

Više od 40 medija, kako iz Republike Srpske, tako i medija iz FBiH koji imaju dopisnike u Srpskoj, prijavilo se za vakcinaciju“, rekao je Đuričić za Nezavisne.

Dodao je da imaju i jednu vrstu dopunskog spiska kolega koji su zaposleni u medijskim kućama, ali trenutno ne spadaju u prioritetnu grupu.

“To su montažeri, lektori, producenti i slično i oni su se upisali na dopunski spisak, tako da kasnije, kada budu mogli da se vakcinišu, već imamo spisak njihovih imena”, kazao je Đuričić i dodao da će mogućnost da se medijski radnici prijave biti otvorena i danas.

Prema planu vakcinacije Instituta za javno zdravstvo RS, medijski radnici spadaju u prioritetnu grupu građana za vakcinaciju jer su, zbog prirode posla, često u kontaktu sa većim brojem osoba, zbog čega nerijetko rizikuju svoje zdravlje, ali i zdravlje svojih najbližih.

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest