Novinari iz BiH vakcinisani u Novom Pazaru: “Ljuti smo na vlasti u našoj zemlji”

Novi Pazar, 12.04.2021. – Grupa od 60 novinara iz Bosne i Hercegovine prije dva dana vakcinisana je u Novom Pazaru. Novinare, zaposlene uglavnom u TV Sarajevo, u ime grada Novog Pazara dočekali su predsjednica Skupštine grada Anela Šemsović i direktor Zavoda za javno zdravlje Šefadil Spahić.

„Raduje me činjenica da su Srbija i Novi Pazar našli način da se makar malo oduže za pomoć koju su ovom gradu i građanima poslali i  stanovnici Sarajeva i BiH“, rekao je dr Šefadil Spahić za Nova.rs.

On je dodao da je za sada zadovoljan brojem vakcinisanih građana Novog Pazara, ali i dodao da bi taj broj mogao biti mnogo veći.

“ Za sada imamo 9.456 revakcinisanih građana, dok je oko 15.000 stanovnika primilo vakcine, što je oko 13 odsto građanstva“, rekao je on, apelujući na stanovništvo da se što prije vakciniše jer je to, kako kaže, „siguran put ka pobjedi ovog virusa“.

Sanela Kapetanović, novinarka Televizije Sarajevo, rekla je za Nova.rs da je izuzetno sretna što je imala priliku da primi prvu dozu vakcine Pfizer i istakla zahvalnost Republici Srbiji i gradu Novom Pazaru jer su uspjeli da organizuju njihov dolazak u Srbiju.

Kapetanović je navela da ne razumije zašto se građani Novog Pazara ne vakcinišu u većem broju.

“Mi smo ljuti na vlasti u našoj zemlji koje nam nisu omogućile da se vakcinišemo. Pozivam građane Novog Pazara da se, također, vakcinišu i pokažu tu vrstu solidarnosti jedni prema drugima, jer ovo je vrijeme kad moramo da vjerujemo u nauku, kako bi sačuvali živote naših dragih ljudi“, rekla je Kapetanović.

(Izvor: Nova.rs)

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest