BH novinari pisali Vladi Srbije sa molbom za vakcinaciju medijskih djelatnika iz BiH

Sarajevo, 09.04.2021. – Udruženje BH novinari uputilo je danas molbu predstavnicima Vlade Srbije za razmatranje mogućnosti vakcinacije novinara i drugih medijskih djelatnika  iz BiH u zdravstvenim ustanovama Republike Srbije.   

Kako se navodi u pismu koje je u ime BH novinara uputila generalna tajnica Udruženja Borka Rudić, u Bosni i Hercegovini ima ukupno 6.000 uposlenika u medijima. Do sada je u Srbiji vakcinisano blizu 1.000 osoba,  a na vakcinaciju ih čeka oko 5.000.

-Bili bismo zahvalni kada biste barem za jedan dio od ovog broja, ako ne za sve, odobrili vakcinaciju u Srbiji. Mi u BH novinarima bismo bili zahvalni kada biste sa dužnom pažnjom prihvatili našu molbu i razmotrili sve mogućnosti o doniranju vakcina za novinare i novinarke iz BiH, putem vakcinacije u Srbiji ili kroz donaciju vakcina vladama u BiH (na bilo kojem nivou). Ukoliko postoje takve mogućnosti, naše udruženje bi u potpunosti preuzelo na sebe izradu popisa novinara i novinarki koji se žele vakcinisati, kao i sve druge tehničke poslove u vezi sa organiziranim dolaskom na vakcinaciju – stoji u pismu koje su BH novinari uputili predsjednici Vlade Srbije Ani Brnabić, ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru te ministrici kulture i informisanja i potpredsjednici Vlade Srbije Maji Gojković.

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest