Webinar: Istraživačko novinarstvo u lokalnim zajednicama

Sarajevo, 01.03.2021.- Udruženje BH novinari organizuju webinar/radionicu o istraživačkom novinarstvu za medijske djelatnike iz lokalnih medija, kao i za slobodne novinare, sa ciljem osnaživanja novinara/ki, urednika/ca, te slobodnih novinara iz lokalnih zajednica za kreiranje i produciranje istraživačkih/analitičkih sadržaja, kako bi na taj način doprinijeli jačanju nezavisnog i slobodnog novinarstva u BiH. 

Webinar će biti održan u utorak 2. marta 2021. godine, sa početkom u 11:00 časova, putem Zoom platforme. 

Webinar je zamišljen kao interaktivna online radionica,  i sastoji se iz teorijskog i praktičnog dijela koji će voditi Dragana Erjavec (Radio Slobodna Evropa) i Zina Tandir Đelilović (Žurnal magazin).

Teorijski dio obuhvata predavanja i diskusiju o tome šta je istraživačko novinarstvo, koji je društveni značaj istraživačkog novinarstva, koji se mediji u BiH bave istraživačkim novinarstvom, te da li je istraživačko novinarstvo rizičan posao. Tokom praktičnog dijela polaznici/ce će imati priliku da iznesu svoje ideje za istraživačku priču. 

Radionice su dio projekta “Slobodni mediji za slobodno društvo” koji implementira Udruženje BH novinari u saradnji sa Asocijacijom elektronskih medija u BiH uz podršku Evropske unije.

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest