POZIV: PILOT MENTORSKI PROGRAM ZA ŽENE U MEDIJIMA NA ZAPADNOM BALKANU

Da li biste željele da imate svoju ličnu i profesionalnu ”savjetnicu” – iskusnu stručnjakinju kojoj možete vjerovati i koja Vas inspiriše, sa kojom možete razmjeniti ideje, znanje, iskustvo, lične izazove i pitanja? Osobu posvećenu pružanju podrške Vašem daljnjem razvoju u otvorenim razgovorima?

Smatrate da bi Vam bili korisni razgovori i diskusije sa osobom koja želi da dijeli svoje relevantno znanje i različite poglede, proširujući Vaše perspektive i vidike?

Da li želite da imate mentorku – iskusnu medijsku stručnjakinju sa Zapadnog Balkana, sa kojom ćete zajedno raditi na ostvarenju Vaših ciljeva i snova?

Ako je odgovor DA,  zadovoljstvo nam je da Vas pozovemo da se prijavite kao mentijka na šestosedmični Pilot mentorski program za žene u medijima!

Naš pilot mentorski program ima za cilj osnaživanje žena u medijima u šest zemalja Zapadnog Balkana (Albaniji, Bosni i Hercegovini, Kosovu, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji i Srbiji) i pružanje prilika za umrežavanje, lični i profesionalni razvoj. Program će se provoditi online, u periodu od 24. februara do 14. aprila 2021. godine.

Mentorstvo je posvećeno VAMA – MENTIJKI, Vašem ličnom i profesionalnom razvoju. Uključuje razmjenu znanja i iskustva, stvaranje poticajnog okruženja za učenje i unapređenje vještina. Zasniva se na međusobnom razumijevanju, poštivanju i partnerstvu između mentijke i mentorke. Mentorke će biti medijske stručnjakinje iz šest zemalja Zapadnog Balkana.

Ako ste:

  • Žena na početku karijere u medijima sa određenim postignućima u dosadašnjem radu;
  • Zainteresirana za sticanje novih znanja i za Vaš daljni profesionalni razvoj;
  • Željna učiti od iskusnih medijskih stručnjakinjapostavljati pitanja;
  • Voljna i spremna posvetiti dva sata sedmično induvidualnim sastancima sa svojom mentorkom;
  • U mogućnosti aktivno učestvovati na tri online radionice i dvije konsultacije; i
  • Posjedujete znanje iz govornog engleskog jezika (B2 nivo ili viši);

Radujemo se Vašoj dostavljenoj prijavi!

Nadamo se da će naše buduće mentijke širiti ideju mentorstva i vrijednosti razmjene znanja i iskustva, saradnje i međusobne podrške u svom okruženju i šire.

Snažno podstičemo prijave za učešće žena iz manjih gradova, mjesta i zajednica širom Zapadnog Balkana.

Poziv za dostavljanje prijava otvoren je do 17. februara 2021. do 23:59, a možete se prijaviti kroz nekoliko jednostavnih koraka putem http://bit.ly/3tgvl4j

Više informacija o Pilot mentorskom programu za žene u medijima je dostupno na: https://www.britishcouncil.ba/programi/drustvo/mediji .

British Council

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest