Nakon prijave BH novinara: Mostarac uhapšen zbog sumnje da je putem YouTubea prijetio novinaru

Mostar, 25.01.2021. – Mostarac H.P. (26) uhapšen je prije pet dana zbog sumnje da je putem YouTube kanala upućivao ozbiljne prijetnje novinaru portala iz Širokog Brijega.

Nakon ispitivanja, H.P je zadržan u pritvoru 24 sata.

Navedeni je od ranije poznat policijskim organima zbog istih ili sličnih krivičnih djela, a protiv njega je Federalna uprava policije već ranije podnijela Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu “ugrožavanje sigurnosti”.

“Obzirom da je osumnjičeni nakon podnošenja Izvještaja ponovo, a unazad pet dana, nastavio sa prijetnjama istom novinaru, te nakon što je Udruženje novinara BiH podnijelo prijavu ovoj Upravi policije, prikupljeni su materijalni dokazi na osnovu kojih je osumnjičeni H.P. lišen slobode 20.01.2021. godine, te je nakon kriminalističke obrade 21.01.2021. godine predat nadležnom Tužilaštvu uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu. Od strane nadležnog Suda, a na Zahtjev postupajućeg tužioca osumnjičenom H.P. je određena mjera pritvora od 24 sata”, saopšteno je iz Federalne uprave policije.

Službenici Federalne uprave policije su postupajući po Naredbi Općinskog suda u Mostaru izvršili i pretres kuće koju koristi osumnjičeni na području općine Mostar.

(Izvor: Nezavisne.com)

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest