Prijavite se na “Media Innovation Lab 2020”

Media Innovation Lab iz godine u godinu pruža priliku novinarima/kama i ostalim medijskim profesionalcima/kinjama, da ponude nova rješenja za zajedničke izazove, ali i čuju kreativne i inovativne sadržaje za medijske profesionalce/ke, dizajnere/ke i sve osobe koje žele da budu u toku sa novim medijima, te izazovima i promjenama koje oni donose.

Ovogodišnji Media Innovation Lab će biti održan online od 1. do 4. decembra, a tokom četiri dana rada na pet odabranih projekata imat će priliku intenzivno razvijati svoju ideju za inovativne projekte uz vodstvo vrhunskih regionalnih mentora.

Kroz Media Innovation Lab će tri najbolje ideje biti u mogućnosti dobiti finansijsku podršku do 5000 USD za daljni razvitak vaše ideje.

Svi dokumenti, materijali i sesije bit će na engleskom jeziku, koji će biti radni jezik Media Innovation Laba.

Tema ovogodišnjeg Media Innovation Lab jeste Etičko izvještavanje u vrijeme pandemije, te se svi prijavljeni projekti moraju oslanjati na istu.

Rok za prijavu ideja je 9. novembar, a više u pozivu pročitajte ovdje.

U nastavku vam donosimo informacije o prošlogodišnjim projektima, koje vam mogu biti dobra inspiracija za vaše ideje.

Na prošlogodišnjem Media Innovation Labu, jedna od pobjedničkih ideja je bila i ideja Beogradske otvorene škole iz Srbije. Oni su dobili podršku za razvijanje regionalnog „Fusing Futures“  podcasta na engleskom jeziku pod sloganom „Light them up“ koji omogućava korisnicima/ama širom Balkana da zajedno sa podcast timom stvaraju sadržaj.

Pogledajte video, inspirišite se i obavezno prijavite na ovogodišnji Media Innovation Lab

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest