Poziv freelance novinarima iz istočne Evrope da se prijave za grantove

U okviru projekta Agora Europe Journalism 2020 otvoren je poziv za dodjelu grantova freelance novinarima sa područja istočne i južne Evrope.

Kandidati koji se prijave moraju predložiti jednu priču za koju smatraju da nedostaje u aktuelnim vijestima. Pored toga, trebaju navesti kako je kriza izazvana pandemijom COVID-19 utjecala na njih kao freelance novinare, kako bi na taj način doprinijeli razumijevanju opsega trenutne krize u medijskom sektoru u različitim dijelovima Evrope.

Dvadeset novinara bit će izabrano za sudjelovanje u programu novinarskih grantova Agora Europe, koji će se sastojati od dva dijela:

I dio: Svaki od odabranih novinara dobit će 500 eura hitnih sredstava koje će moći iskoristiti na bilo koji način (npr. za plaćanje stanarine, kupovinu hrane, životne troškove itd.).

II dio: Novinari će sudjelovati u kick-off sastanku i bit će podijeljeni u timove koji će raditi svako na temi priče za svoju regiju. Ukupno 3000 eura bit će raspoređeno između timova za plaćanje troškova nastalih tokom produkcije njihovih priča.

Od timova će se tražiti da njihove priče budu objavljene u regionalnim medijima, a bit će prevedene i na engleski jezik i objavljene u okviru dosjea na platformi Hostwriter.

Prijave se mogu slati do 22. juna 2020. godine.

Detaljnije informacije i formular za prijavu možete pronaći na ovom linku:

<https://agora.hostwriter.org/AgoraEuropeGrants2020/>

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest