Otvoren konkurs za BIRN-ovu stipendiju za novinarsku izuzetnost u 2020. godini

Sarajevo, 12.02.2020. – Balkanska istraživačka mreža (BIRN) otvorila je konkurs za Stipendiju za novinarsku izuzetnost za 2020. godinu. Rok za slanje prijava je 10. mart 2020. godine.

Ukoliko imate ideju za veliku novinarsku priču i želite da je napišete po najvišim profesionalnim standardima, uz kvalitetnu uredničku i adekvatnu finansijsku podršku, pravo je vrijeme da se prijavite za Stipendiju za novinarsku izuzetnost.

Vodeći BIRN-ov program se proširuje. Poslije 13 godina podrške novinarima širom Balkana, sada prihvatamo prijave i iz zemalja Višegradske grupe (Republika Češka, Mađarska, Poljska, Slovačka).

Stipendija za novinarsku izuzetnost namijenjena je profesionalnim novinarima koji imaju ideju za priču sa prekograničnom tematikom. Ove godine tema je vladavina prava.

Svoje prijave sa prijedlogom teme možete slati do 10. marta 2020.

Svake godine bira se deset novinara putem javnog konkursa za stipendiju koja obuhvata: 3.000 eura, mentorsku uredničku podršku, učešće u međunarodnim seminarima kao i objavljivanje u najuticajnijim regionalnim i internacionalnim medijima. Internacionalni žiri će na kraju programa izabrati tri najbolja novinarska članka i dodijeliti nagrade.

Prijavni formular, smjernice i sve relevantne informacije vezane za prijavu dostupne su na https://balkaninsight.com/fellowship-for-journalistic-excellence/

Ukoliko su vam potrebne informacije vezane za program i način prijavljivanja, pišite na [email protected].

Iskusni novinari iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Republike Češke, Grčke, Mađarske, Kosova, Makedonije, Crne Gore, Poljske, Srbije i Slovačke mogu da pošalju prijave.

(Detektor.ba)

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest