Najava: Ekspertska debata „Metodologija za mapiranje medijskih sloboda i kršenja novinarskih prava u BiH“ u Banjaluci

Sarajevo, 20.12.2019.- Udruženje BH novinari organizuje ekspertsku debatu pod nazivom „Metodologija za mapiranje medijskih sloboda i kršenja novinarskih prava u BiH“, koja će se održati 23. decembra 2019.godine u Banjaluci (hotel Talija) sa početkom u 10:00 sati.

Cilj održavanja ove debate je razvijanje dugoročnog mehanizma evidentiranja, praćenja i izvještavanja o napadima na novinare sa setom indikatora koji će usigurati kontinuirano praćenje napretka u toj oblasti, te vršiti legitiman pritsak na  pravosudne i državne institucije da odgovornije i efikasnije procesuiraju sve slučajeve kršenja zagarantovanih medijskih sloboda.

Također, metodologija će omogućiti analizu solidarne i pravne podrške žrtvama napada od strane civilnog društva, nezavisnih institucija, međunarodnih i domaćih organizacija  odgovornih za praćenje medijskih sloboda.

Debata je dio projekta “Mapiranje medijskih sloboda i izvještavanje o poštivanju novinarskih prava u BiH” koji BH novinari realizuju uz finansijsku podršku Ambasade Savezne Republike Njemačke u BiH.

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest