Najava: Javna diskusija  „Mapiranje ljudskih prava u medijima: kršenje prava novinara/ki“ u Banjaluci

Sarajevo, 20.11.2019.- Udruženje/udruga BH novinari organizuje javnu diskusiju na temu „Mapiranje ljudskih prava u medijima: kršenje prava novinara/ki“, koja će se održati u petak 22. novembra 2019. godine u hotelu Bosna u Banja Luci sa početkom u 10 sati.

Svjedoci smo da su u poslednje vrijeme novinari/ke sve češće na meti napada, prijetnji, pritisaka te drugih oblika kršenja ljudskih prava i da vrlo često nedostaje efikasna reakcija nadležnih pravosudnih i policijskih organa, te je cilj diskusije da se identifikuju i mapiraju svi problemi, kao i neprijatnosti sa kojima se suočavaju medijski djelatnici.

Također, na diskusiji će biti adresirano i pitanje odgovornosti i uloge organizacija civilnog društva, medija i institucija u oblasti promocije i zaštite ljudskih prava novinara/ki, u skladu sa standardima i politikama Evropske unije u oblasti ljudskih prava i demokratija.

Javna diskusija je dio projekta “Mediji za ljudska prava“, koji implementita Udruženje/udruga BH novinari u saradnji sa Evropskom federacijom novinara i Centrom za edukaciju ProEduca, a uz finansijsku podršku Evropske unije.

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest