Osuđen za pokušaj ubistva novinara: Vrhovni sud odbio žalbu odbrane Marka Čolića

BANJA LUKA, 18.07.2019. – Vrhovni sud Republike Srpske odbio je kao neosnovanu žalbu odbrane Marka Čolića, a koja se odnosi na produženje pritvora, tako da Čolić ostaje u pritvoru, nakon što je u petak osuđen na četiri godine zatvora za pokušaj ubistva novinara BN televizije Vladimira Kovačevića, potvrdila je sekretar ovog suda Jelena Despotović.

Despotovićeva je navela i da je ovo rješenje Vrhovnog suda RS juče dostavljeno Okružnom sudu u Banjaluci, koji je Čoliću produžio pritvor prije nekoliko dana.

Okružni sud u Banjaluci u petak, 12. jula, objavio je presudu kojom se optuženi Marko Čolić (32) proglašava krivim zbog krivičnog djela pokušaja ubistva novinara BN televizije Vladimira Kovačevića i osuđuje na kaznu zatvora u trajanju od četiri godine.

U izrečenu kaznu optuženom je uračunato vrijeme provedeno u pritvoru, rekao je predsjednik Sudskog vijeća Branimir Jukić.

On je, obrazlažući presudu, rekao, između ostalog, da je utvrđeno da na teleskopskoj palici, kojom su Kovačeviću nanesene teške tjelesne povrede, postoje Čolićevi DNK tragovi, prenosi Srna.

(Oslobođenje)

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest