Prezentacija Platforme Euresurs.ba i projekta „Slobodni mediji, slobodno društvo“

Sarajevo, 21.6.2019. – Centar civilnih inicijativa (CCI), Agencija za saradnju, edukaciju i razvoj (ACED), Udruženje BH novinara (BHN) i Asocijacija elektronskih medija (AEM) organizuju prezentaciju interaktivne web platforme Euresurs.ba i projekta „Slobodni mediji, slobodno društvo“ u ponedjeljak 24.6.2019., u hotelu Bristol u Sarajevu sa početkom u 11 sati.

Uz podršku Evropske unije uspostavljena je sveobuhvatna, interaktivna platforma – www.EUresurs.ba, kojom će se promovisati evropske vrijednosti, informisati građani Bosne i Hercegovine o procesu EU integracija, te pratiti napredak i usklađivanje domaćeg zakonodavstva sa zakonodavstvom EU kroz više različitih sektora: antikorupcija, socijalna politika, zapošljavanje, zdravstvo, mladi, ljudska prava i demokratija, mediji, itd..

Specifičnost ove web platforme je što će na jednom mjestu biti vidljivi svi programi i projekti koji se trenutno provode u Bosni i Hercegovini u pomenutim sektorima a koje finansira Evropska unija. Na taj način organizacije civilnog društva mogu postati snažan partner građanima i pokretač pozitivnih promjena u cjelokupnom procesu evropskih integracija.

Sloboda medija se nalazi u vrhu prioriteta tih procesa, stoga će događaj predstavljanja platforme biti i jedinstvena prilika da se upoznate sa projekatom „Slobodni mediji, slobodno društvo“ koji zajednički provode BH novinari i Asocijacija elektronskih medija u BiH sa ciljem jačanja kapaciteta medija za inkluzivno, kritičko i profesionalno informiranje građana u lokalnim zajednicama.

Skupu će prisustvovati predstavnici Delegacije Evropske unije u BiH, organizacija civilnog društva, relevatnih javnih institucija, te predstavnici poslovne, medijske i kulturne zajednice.

Izjave za medije su predviđene za 11:45 sati.

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest