Novinar Vladimir Kovačević: Bila je to klasična borba da sačuvam glavu, nisam ni stigao da osjetim strah

Banja Luka, 21.02.2019.- Novinar BN televizije Vladimir Кovačević rekao je danas, na početku suđenja u Okružnom sudu Banja Luka, da je tokom napada na njega 26. augusta prošle godine, mislio da će ga napadači ubiti.

Jednom od napadača na Kovačevića, Marku Čoliću (37), danas je počelo suđenje, dok je drugooptuženi u ovom krivičnom djelu Nedeljko Dukić u bjekstvu i za njim je raspisana međunarodna potjernica.

Pokušaj ubistva

Kovačević je u sudnici rekao da je prije nego što je napadnut ispred zgrade u kojoj živi uočio dvije osobe krupnije građe, s kapuljačama na glavi, ali im se vidjelo lice kada su krenuli premu njemu.

– Tek kada sam čuo zvuk rasklapanja palica, shvatio sam šta se dešava. Ali tada je već bilo kasno – ispričao je Kovačević.

Udarali su ga, kaže, i dok je još bio na nogama, samo u glavu. Tokom napada pokušavao je da se bar dijelom odbrani, a nije, kaže, stigao ni da “osjeti“ strah, prenosi Fena.

– Pomislio sam samo ‘šta se dešava, ubiće me’. Bila je klasična borba da sačuvam glavu. Počeo sam da galamim neartikulisano… Osjetio sam da mi krv lipti. Oni ulaze u auto. Pokušavao sam da vidim tablice, ali ne uspijevam jer su mi spale naočale – rekao je Kovačević.

Dodao je da mu je uho bilo gotovo prepolovljeno, kao i da su mu kasnije u bolnici šili glavu na više mjesta, a da i danas ima sporadične vrtoglavice i glavobolje koje ranije nije imao.

Čolića je identifikovao na prepoznavanju u policiji, dok motiv napada još nije poznat.

U optužnici za pokušaj ubistva je navedeno da je Kovačević napadnut 26. augusta oko 20.40 sati, ispred zgrade u kojoj stanuje u Banjoj Luci.

Specijalista sudske medicine Milan Srdić je potvrdio da je Kovačević zadobio tešku povredu nagnječenja čeonog tkiva mozga, kao i više drugih lakih povreda po tijelu.

– Zadobio je najmanje četiri udarca u glavu i tri po tijelu, jakim zamahom ruke u kojem je bilo predmetno sredstvo – kazao je Srdić.

Vještak Zoran Obradović, šef DNK laboratorije Zavoda za sudsku medicinu Banja Luka, govorio je o DNK tragovima nađenim na mjestu događaja.

Čolićev trag je nađen, kazao je, na dršci palice, te podvukao da, kako je naveo, ne postoji mogućnost da Čolić nikada nije bio u kontaktu sa predmetom, a da je njegov trag tu neko prenio.

“Smješkanje”

Sudsko vijeće je danas u više navrata upozoravalo Čolićevog branioca, advokata Gordana Joviševića, zbog načina ispitivanja svjedoka i odnosa prema sudijama.

Jovišević i Čolić su danas zatražili i da mu se ukine pritvor, te da se nastavi braniti sa slobode.

Čolić je istakao da je već šest mjeseci u Kazneno-popravnom zavodu Tunjice.

– Sahranio sam i oca i majku dok sam u pritvoru. Nijedan problem nisam napravio. Ne osjećam se dobro psihički. Ne spavam – kazao je Čolić, kojeg je predsjednik sudskog vijeća Branimir Jukić u jednom momentu čak upozorio da se “ne smješka” dok je Kovačević svjedočio, na što je odgovorio da je on “stalno raspoložen”.

Tužiteljka se usprotivila zahtjevu za ukidanje protvora, a Sudsko vijeće će odluku o pritvoru donijeti naknadno.

Izvor: Oslobođenje

Foto: Nezavisne novine

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest