Najbolji bh. snimatelji dobili nagrade za svoj rad

Sarajevo, 21.01.2019.- Nagradu za najboljeg snimatelja u kategoriji za igrani film dobio je Erol Zubčević za film 2Never Leave Me“, u kategoriji serija Dragan Radetić i Saša Petković za seriju „Meso“, Amel Đikoli najbolji je snimatelj u kategoriji dokumentarni film za rad na dokumentarcu „Scream for me Sarajevo“, Eldar Emrić dobio je nagradu za snimanje kratkog filma „Dah“, Admir Švrakić primio je nagradu za najboljeg snimatelja muzičkog videa za rad na videu benda Helem Nejse „Bosnia“ a Faris Dobrača za reklamu BH Telecoma „Moja TV kao nikada do sad“. Gafer Safet Kutlovac dobio je specijalnu nagradu za saradnju sa sektorom kamere.

Asocijacija snimatelja i snimateljica Bosne i Hercegovine prvi put je dodijeljila nagrade za najbolje u šest kategorija, a predsjednik Asocijacije Mustafa Mustafić je rekao da će nagrada služiti kako bi se istakli najbolji radovi u toj profesiji.

„Kolege su poslale svoje najbolje radove koje smo svi gledali i svi smo glasali“, rekao je Mustafić. „Radovi koje smo gledali mogu potvrditi da među nama ima vrhunskih snimatelja“.

Pobjednici u kategorijama igrani film, dokumentarni film i serija kandidati su Asocijacije snimatelja i snimateljica BiH za IMAGO Awards, koji će biti održan u martu u Beogradu.

Asocijacija snimatelja i snimateljica BiH postoji od 2010. godine i okuplja direktore fotografije, snimatelje i snimateljice, majstore rasvjete i majstore scenske tehnike.

Izvor: Asocijacija snimatelja i snimateljica BiH

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest