Potvrđena optužnica zbog napada na reportere Klixa i Al Jazeere

Sarajevo, 14.12.2018.- Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva KS protiv Emile Hamzić i Suada Lele zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje, odnosno zbog napada na fotoreportera portala Klix.ba Kemala Softića i snimatelja TV Al Jazeera Balkans Mirsada Bukvića

– Terete se da su 26. jula 2018. godine za vrijeme trajanja skupa demobiliziranih boraca, u neposrednoj blizini raskrsnice ulica Skenderija-Hamze Hume, fizički napali fotoreportera portala “Klix.ba” i snimatelja TV “Al Jazeera Balkans”, nanijevši im lake tjelesne povrede – navodi se iz ovog Tužilaštva.

Kako je precizirano u optužnici, “dana 26.07.2018. godine, oko 16,20 sati, u Sarajevu ulici Obala Kulina bana b.b. (u neposrednoj blizini raskrsnice ulica Skenderija-Hamze Hume), opština Centar, za vrijeme trajanja skupa demobilisanih boraca na kojem je bio okupljen veći broj građana, kao učesnici tog skupa, Hamzić Emila i Lelo Suad bez ikakvog povoda i razloga i to Hamzić Emila držeči metalnu šipku u ruci, prišli K.S. (novinaru portala “Klix”) znajući da je ovaj novinar i fotoreporter s obzirom da je u ruci držao fotoaparat, pa ga Hamzić Emila udarila metalnom šipkom u predjelu stomaka i rebara, a Lelo Suad ga uhvatio rukama u predjelu vrata i počeo stiskati, a da bi kada je Hamzić Emila vidjela da M.B. novinar i fotoreporter TV (Al Jazeera) prilazi kolegi K.S. da ga zaštiti od daljeg fizičkog napada, Hamzić Emila i njega udarila metalnom šipkom koju je držala u ruci i to u predjelu njegove lijeve ruke, usljed kojih fizičkih napada je novinar K.S. zadobio lake tjelesne povrede u vidu nagnječine u predjelu grudnog koša sa lijeve strane i nagnječine sa stezanjem predjela vrata, a novinar M.B. zadobio laku tjelesnu povredu u vidu nagnječine u predjelu lijevog lakta, što je sve ugrozilo mir građana”.

Izvor: FENA

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest