Sutra protestno okupljanje novinara u Banjaluci

Banja Luka, 05.11.2018.- Protestno okupljanje novinara najavljeno je za sutra u 10 sati ispred prostorija Kluba novinara u Banjaluci.

Na ovaj način želimo da ukažemo na to da je prošlo više od dva mjeseca od pokušaja ubistva našeg kolege Vladimira Kovačevića, a nadležne institucije još nisu riješile slučaj, odnosno nisu otkrile motiv i nalogodavca/e, navode iz  Kluba novinara u Banjaluci.

Više od dva mjeseca protekla su od pokušaja ubistva novinara BNTV Vladimira Kovačevića, a Klub novinara Banjaluka traži od policije i nadležnog tužilaštva da upoznaju javnost u kojoj fazi je istraga u tom predmetu.

U saopćenju navode kako pozdravljaju dosadašnje napore policije i tužilaštva i hapšenje jednog od osumnjičenih, ali smatraju da je rad istražnih organa morao da bude još intenzivniji.

Očekuju da se istraga što prije dovede do kraja kako bi se Vladimir Kovačević i njegova porodica, ali i šira javnost osjećali bezbjednije.

“Dok se ne uhapsi drugi napadač, ne otkriju nalogodavci i motiv ovog brutalnog napada i dok cijeli slučaj ne dobije pravičan sudski epilog, Klub novinara neće smatrati da je ovaj slučaj završen”, dodaju u saopćenju.

Podsjećaju političke stranke na njihova predizborna obećanja i pozivaju ih da na prvoj redovnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, po hitnom postupku, na dnevni red uvrste i usvoje izmjene Krivičnog zakona, kojima će se napad na novinare tretirati kao napad na službeno lice, kako bi se i na taj način stvorili bezbjedniji uslove za njihov rad.

Izvor: N1

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest