Zahtjevi novinara nakon napada na Vladimira Kovačevića

Banja Luka, 3.09.2018.-Članovi Upravnog odbora BHN Kluba novinara Banjaluka i kolege novinari razgovarali su sa Vladimirom Kovačevićem, novinarom BN TV, koji je brutalno pretučen 26. avgusta u Banjaluci ispred zgrade u kojoj stanuje. Ovaj napad policija je okvalifikovala kao „pokušaj ubistva“.

Tema razgovora bile su informacije iz Policijske uprave Banjaluka da su predali izvještaj nadležnom tužilaštvu u vezi sa ovim slučajem. Usvojeni su i zaključci o daljim aktivnostima Kluba i novinarske zajednice.

Klub novinara će svake sedmice organizovati sastanak sa kolegama kako bi razmotrili informacije nadležnih o ovom slučaju i eventualne aktivnosti Kluba, kao podršku kolegi Kovačeviću.

Upravni odbor BHN Kluba novinara pozvao je sve medije, a naročito javne servise, da prestanu sa prenošenjem izjava pojedinih političara i tekstova tabloidnih i portala bez impresuma, budući da njihovim neodgovornim i neprofesionalnim postupanjem, te nekritičkim prenošenem tekstova i izjava stavljaju metu na pojedine medije i novinare. U toku su i konsultacije sa pravnicima za podnošenje prijava protiv svih koji pravdaju napad na kolegu Kovačevića i novinare uopšte, kroz tekstove u medijima kao i kroz statuse i objave na društvenim mrežama. Iz Kluba novinara naglašavaju da se to naročito odnosi na visoke funkcionere vladajućih stranaka, te kandidate na predstojećim opštim izborima.

S poštovanjem,

Klub novinara Banjaluka

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest