Najava: Dvodnevni seminar za pravosuđe i medijske aktere o ograničenju slobode izražavanja u BiH (Sarajevo, 15. i 16. mart)

Sarajevo, 13.03.2018.-Vijeće Evrope i Udruženje/udruga BH novinari organizuju dvodnevni seminar/radionicu Ograničenja slobode izražavanja u BiH: Instrument političkog pritiska protiv novinara/medija i/ili legitimna primjena evropskih standarda i Člana 10 EKLjP za pravosuđe i medijske aktere u okviru JUFREX projekta Vijeća Evrope – Jačanje pravosudne ekspertize o Slobodi govora u medijima Jugoistočne Evrope.

Cilj seminara je unaprediti primjenu Člana 10 Evropske konvencije o ljudskim pravima i kao i primjenu drugih evropskih standarda u bh. sudskoj praksi, prepoznati i razlikovati osnovne principe koje promoviše Član 10 EKLJP te unaprijediti zastupanje novinara / urednika / izdavača pred sudovima u BiH.

Jedan od ciljeva jeste i promovisanje primjene standarda Vijeća Evrope u sudskoj praksi pri procesuiranju različitih slučajeva ograničavanja slobode izražavanja i prava novinara u BiH.

Seminar se održava u hotelu Holiday u Sarajevu 15. i 16. marta i okupiće advokate, sudije, tužioce, medijske eksperte, novinare, i međunarodne eksperte iz oblasti medijskog prava.

Izjave za medije su predviđene za četvrtak 15. marta u 13.30h.

AGENDA:

15-16-03-2018 Ogranicavanje slobode izražavanja u BiH AGENDA
Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest