Najava: Informativna sesija i predstavljanje analize “Bezbjednosni rizici u radu branitelja/braniteljica ljudskih prava u BiH“ 26. februara u Sarajevu

Sarajevo, 22.02.2018.-Fondacija lokalne demokratije organizuje Informativnu sesiju na kojoj će biti predstavljeni nalazi sprovedene Analize “Bezbjednosni rizici u radu branitelja/braniteljica ljudskih prava u BiH“. Sesija se održava u ponedjeljak, 26. 02. 2018. u  hotelu Bosnia (Kulovića ul.) u Sarajevu sa početkom u 11 časova.

Cilj predstavljanja analize jeste otvaranje dijaloga i razmjene iskustava o položaju braniteljica ljudskih prava u BiH. Analiza uključuje i dokumentovane studije slučaja, razvijene sa ciljem idenficiranja bezbjednosnih rizika kojima su izloženi branitelji i braniteljice ljudskih prava i aktivistice protiv rodno zasnovanog nasilja u Bosni i Hercegovini. Jednodnevni događaj će okupiti najmanje 30 učesnika, sa idejom da se otvori dijalog podržan činjenicama i nalazima iz početne studije između BLjP, institucija, policije i medija.

Informativna sesija okuplja ciljane civilne organizacije iz cijele države, aktiviste BLjP/protiv rodno zasnovanog nasilja, predstavnike Mreže žena policijaca BiH, Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, Agencije za ravnopravnost polova BiH, medije i druge relevantne institucije. Realizuje se u okviru projekta “Ostati sigurne – Mreža sigurnosti za braniteljice ljudskih prava i  aktivistice  protiv rodno zasnovanog nasilja u Bosni i Hercegovini“ kojeg implementira Fondacija lokalne demokratije uz finansijsku podršku Kraljevine Holandije.

Prijave na [email protected] ili + 387 33 237-240.

Agenda:

26-02-2018 Draft agenda Prezentacija analize

 

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest