RTVTK slavi 25. rođendan

Radio-televizija Tuzlanskog kantona slavi svoju 25. godišnjicu rada. Emitiranje programa počelo je 1993. godine u oskudnim uslovima sa amaterskom opremom i sa sedam uposlenika, a sve sa ciljem da građani dobiju pravu i blagovremenu informaciju za vrijeme medijske blokade u kojoj se tada nalazio sjeveroistočni dio BiH.

Kraj rata TV Okruga Tuzla, koja je 1995. godine preimenovana u Televiziju Tuzlansko-podrinjskog kantona, dočekala je sa 45 zaposlenih i još uvijek vrlo loše tehnički opremljena. Tri godine kasnije formiran je i kantonalni Radio, pa će od 1999. godine ponijeti ime koje i danas nosi – Radio-televizija Tuzlanskog kantona. Uslijedile su godine ubrzanog razvoja, kadrovskog jačanja i tehničkog osavremenjavanja, ali je svoj najvrijedniji kapital – povjerenje gledalaca i slušalaca Radio-televizija Tuzlanskog kantona stekla u ratnim i prvim poratnim godinama.

Struka je to prepoznala i nagradila, te je RTV TK 2001. i 2002. godine proglašena za najbolju televiziju u Bosni i Hercegovini, a na usitnjenom medijskom tržištu se održala zahvaljujući usmjerenosti na dogadjaje i ljude u Tuzlanskom kantonu i povratničkim mjestima sjeveroistočne Bosne i Podrinja.

Krajem 2012. godine Radio-televizija Tuzlanskog kantona okončala je digitalizaciju kompletnog procesa proizvodnje programa.

Vlastitom mrežom od 17 predajnika Radio-televizija Tuzlanskog kantona signalom pokriva prostor sjeveroistočne Bosne, istočne Hrvatske i zapadne Srbije. Kroz mrežu kablovskih operatera, IPTV servise i platformu Moja TV BH telekoma, dostupni su u domovima nekoliko miliona građana u Bosni i Hercegovini i svijetu.

rtvtk.ba

 

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest