Poziv medijima i novinarima: radionica „Medijska odgovornost: aktivizam i sigurnost braniteljica ljudskih prava“ u Banjaluci 30.01.2018

Banja Luka, 18.01.2018.-Fondacija lokalne demokratije (FLD) i Udruženje BH novinari (BHN) pozivaju medijske kuće i medijske profesionalce da prate i sudjeluju u jednodnevnoj interaktivnoj radionici o temi „Medijska odgovornost: aktivizam i sigurnost braniteljica ljudskih prava“ koja će se održati u Banjaluci, u utorak 30. januara 2018. u hotelu Bosna sa početkom u 11:00 sati.

Radionica se održava u okviru projekta “Ostati sigurne – Mreža sigurnosti za braniteljice ljudskih prava i  aktivistice  protiv rodno zasnovanog nasilja u Bosni i Hercegovini”, koji realizira Fondacija lokalne demokratije (FLD) uz podršku Ambasade Kraljevine Holandije.

Cilj radionice je unapređenje znanja novinara i medijskih profesionalaca u oblasti izvještavanja o aktivizmu braniteljica ljudskih prava i doprinosu medijskog izvještavanja o sigurnosti braniteljica ljudskih prava. Ova interaktivna radionica bi, također, trebala pomoći medijskim stručnjacima da učinkovitije sarađuju sa zajednicom braniteljica ljudskih prava i dobiju informacije o njihovim aktivnostima, kao i prijetnjama i rizicima sa kojima se suočavaju u svom radu. Jedan od očekivanih rezultata je kreiranje i distribucija preporuka za medijsko izvještavanje o aktivnostima braniteljica ljudskih prava. Treninge će moderirati  aktivistice, predstavnice pravosudnih institucija i sigurnosnih agencija u Bosni i Hercegovini.

Izjave za medije predviđene su u 12.30h.

Prijavite se za učešće do ponedjeljka 29. januara 2018. za radionicu u Banja Luci putem email adrese: [email protected] ili telefonom 033 223 818.

Agenda:

30-01-2018 Banjaluka agenda

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest