Udruženje/udruga BH novinari i Sarajevski otvoreni centar (SOC) organizuju radionicu „Saradnja medija i organizacija civilnog društva – Unapređenje kvaliteta medijskih sadržaja o pravima, interesima i potrebama LGBT zajednice u BiH“  u petak 13.maja u sarajevskom Media centru sa početkom 12 sati. 

Cilj radionice je uspostavljanje stalne, otvorene i efikasne saradnje medija i LGBT organizacija na cijelom teritoriju BiH radi unapredjenja kvaliteta medijskih sadržaja o LGBT zajednici, te dosljednog poštovanja pravila novinarske etike u izvještavanju o manjinskim i ranjivim grupama…

Dosadašnja istraživanja pokazuju da postoji potreba za sadržajnijim i raznovrsnijim medijskim sadržajima koji mogu dati doprinos kvalitetnijoj inkluziji rodnih manjinskih grupa u društvo i medijski prostor. O manjinskim grupama izvještavaju se uglavnom kada se dogode incidenti, skandali, a izostaju tematske priče. Koji je ispravni način izvještavanja o LGBT temama? Zbog čega je bitno izvještavati o LGBT temama? Kako  unaprijediti saradnju medija i OCD-a?

Radionicu finansijski podržava Ambasada Kraljevine Norveške u BiH.

Organizatori: Udruženje/udruga BH novinari u saradnji sa Sarajevskim otvorenim centrom (SOC).

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest