Ministar vanjskih poslova BiH posjetio Klub novinara Banja Luka

crnadakBanjaluka, 25.12.2015. – Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak posjetio je Klub novinara u Banjaluci. Crnadak je sa novinarima razgovarao o unapređenju saradnje.

„Mediji su važan segment u društvu. Razumijem novinarski posao i apelujem da, koliko god je moguće, radite otvorenije, poštenije, bez pritisaka, cenzure i autocenzure, jer se na taj način najviše može služiti društvu i korigovati sve što rade političari“, rekao je Crnadak i izrazio uvjerenje da će sve što on i njegovi saradnici rade u Ministarstvu inostranih poslova BiH i u narednoj godini biti još bliže javnosti.

Predsjednik Kluba novinara Banja Luka Siniša Vukelić ističe da su novinari prenijeli šefu bh. diplomatije stav da po pitanju medijskih prava ne može biti kompromisa.

„Ovo je bila prilika da s ministrom Crnatkom razgovaramo s problemima s kojima se suočavaju novinari u BiH“, rekao je Vukelić izrazivši nadu da će se medijske slobode u Bih naredne godine poštovati, a ne ugrožavati ili uskraćivati.

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest