Počela dvodnevna obuka za urednike_ce “Promocija dijaloga i multikulturalnosti kroz medijske sadržaje”
img 7769“Promocija dijaloga i multikulturalnosti kroz medijske sadržaje” naziv je dvodnevne obuke za urednice i urednike koja je jutros počela na Jahorini. Na radionici sudjeljuje 17 novinara i urednika privatnih i javnih medija, te novinaskih agenecija i  online medija iz cijele BiH.

Sudionici treninga istakli su da od radionice očekuju set preporuka za urednike za pitanja koja se tiču uredničke politike, novih vještina i znanja, te unapređivanja rada u cilju izvještavanja na način koji vodi ka općem napretku društva.

Svrha treninga je razvoj komunikacijske platforme (komunikacijskog prostora) za kontinuiranu razmjenu informacija između medija i organizacija civilnog društva i kreiranje medijskih sadržaja koji će promovisati suživot, povjerenje i stabilan mir, kao i veću uključenost mladih i ranjihivih grupa u javni dijalog o budućnosti BiH.

Radionica se realizuje u okviru serije od pet treninga za novinare i predstavnike nevladinih organizacija, koje provode Udruženje/udruga  BH novinari  i Trening i konsalting organizacija Izbor plus. Obokom će biti obuhvaćeno 100  predstvanika NVO i novinara.

Projekt “Dijalog za budućnost“ u BiH implementiraju UNDP, UNICEF i UNESCO u partnerstvu sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine, te uz finansijska sredstva Ureda Ujedinjenih nacija za podršku izgradnji mira, odnosno Fonda za izgradnju mira (PBF).

 

 

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest