Počela dvodnevna obuka za nevladine organizacije o komuniciranju s medijima

img 7740

U hotelu Grand u Sarajevu počeo je dvodnevni trening za predstavnike nevladinih organizacija iz Sarajeva, Brčkog, Bijeljnine i Goražda čija je svrha upoznavanje učesnike sa ključnim elementima i modelima javnog komuniciranja, te sticanje  praktičnih znanja o načinima i formama komuniciranja sa medijima. Namjera organizatora treninga jeste da unaprijede znanja i kapacitete NVO za kvelitetnije predstavljanje svojih postignuća u lokalnim zajednicama.

Udruženje/udruga  BH novinari i Trening i konsalting organizacija Izbor plus provešće ukupno pet treninga za novinare i predstavnike nevladinih organizacija. U obukama će učestvovati 20 novinara i više od 80 predstavnika iz nevladinih organizacija iz cijele BiH. 

Ciljevi obuka kao i samog projekta “Dijalog za budućnost” su stvaranje prostora za dijalog koji će omogućiti proces izgradnje razumijevanja u cijeloj zemlji, promoviranje suživota i poštivanje različitosti, kao i veće učešće mladih, obrazovnih i kulturnih organizacija i institucija u ovim procesima.

Projekt “Dijalog za budućnost“ u BiH implementiraju UNDP, UNICEF i UNESCO u partnerstvu sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine, te uz finansijska sredstva Ureda Ujedinjenih nacija za podršku izgradnji mira, odnosno Fonda za izgradnju mira (PBF).

 

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest