Održana Izborna skupština Kluba novinara Zenica

zenica 3Članovi Udruženja „BH novinari“ iz  Zenice održali su danas Izbornu skupštinu u Klubu novinara Zenica. Za predsjednicu Kluba izabrana je novinarka Velida Kulenović, a za sekretara novinar Nedžad Glibo. Za Upravni odbor imenovani su  Adem Mecavica, Enes Begičević, Ermina Jalimam, Jasmin Hadžić i Harun Bošnjak.

Na sastanku članova Kluba novinara Zenica dogovoreno je da se Klub registruje na lokalnom nivou, pronađe prostor za rad i počne da intenzivnije radi u zaštiti slobode izražavanja, zaštiti novinara, edukaciji novinara i drugim projektima.

Konstatovano je da su aktivnosti Kluba novinara Zenica do sada bile izražene u  slučajevima narušavanja prava novinara ili fizičkih napada na kolege.

“Mislim da je strukovno udruženje garant određenih prava i zaštite svih medijskih radnika. Nakon procesa registracije bićemo aktivniji i vidljiviji, a nama predstoji da na ovaj način otvorimo brojna pitanja koja su nedorečena u medijskoj zajednici”, rekla je Velida Kulenović, predsjednica Kluba novinara Zenica. 

sa sjednice kluba novinara zenica - foto enbNovinari, članovi Udruženja BH novinari i Kluba novinara Zenica, najavili su sljedeći sastanak nakon registracije Kluba novinara Zenica kako bi dogovorili naredne aktivnosti. Istakli su da će poticati solidarnost novinara u regiji Zenice i ustrajati u zaštiti prava na rad novinara, procesuiranju napada na novinare i slobodi izražavanja.

 

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest