Udruženje BH novinari postalo član Evropske federacije novinara

Udruženje/udruga BH novinari postalo je čan Evropske federacije novinara (EFJ) jučer na Skupštini ove federacije u Budvi. Mogens B. Bjerregård, predsjednik EFJ na skupu je javno pozdravio članstvo BH novinara i istakao da ova organizacija sada broji 40 članova iz 61 zemlje u Evropi.

Godišnja skupština Evropske federacije novinara (EFJ) održana je u Budvi od 1. do 3. juna. Događaj je okupio oko stotinu delegata iz cijele Evrope, koji su prisustvovali u ime 300.000 članova ove organizacije.

Domaćin skupštine koja se održala pod motom “Jačanje radnih prava novinara: Sindikati kao zastupnici promjena” bio je Sindikat medija Crne Gore.

U tri dana susreta održana je sjednica Upravnog odbora Evropske federacije novinara, panel diskusija “Dijalog Ukrajina-Rusija”, te okrugli sto o radnim pravima i slobodi medija na Balkanu.

Evropska federacija novinara najveća je organizacija novinara u Evropi i zastupa interese više od 320.000 pripadnika ove branše. Organizaciju Skupštine EFJ u Crnoj Gori finansijski je pomogla Misija OESS-a u Crnoj Gori.

dobrodoslica

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest