Obilježimo Dan tišine

dantisineOrganizacija Partnerstvo za Društevni razvoj (PSD) iz Zagreba u saradnji sa Hrvatskim društvom novinara i Udruženjem BH novinara poziva sve  redakcije, sve novinske agencije, sve blogere i neovisne novinare, sve građane prisutne na društvenim mrežama da  se pridruže u organizaciji Dana tišine.

Povod za Dan tišine su napadi na medijske slobode kojima smo svjedočili (i još uvijek svjedočimo) u Srbiji i Bosni i Hercegovini i ubistva novinara  u Parizu.

PSD poziva sve kolege da učestvuju u Danu tišine,  Danu u kojem ćemo se osvrnuti na sve kolege koji su izgubili živote zbog riječi i slike koju su prenijeli. Danu u kojem ćemo jasno poručiti svima koji su uvjerenja da se protiv misli mogu obračunati silom – da smo još tu. Danu koji bi trebao oslikati kako bi naš svijet izgledao bez novinara, medija i riječi.

Dan tišine je jednostavan. Ako biste se željeli pridružiti akciji, prijedlog je da  danas, 14. januara 2015. u 11:30h, svi na svojim portalima, FB stranicama i profilima objavimo samo fotografiju u prilogu, te da to bude jedina objava barem sat vremena. 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest