Izvještaj o monitoringu medija tokom predizborne kampanje za Opće izbore 2014. kojeg je provelo Udruženje/udruga BH novinari biće predstavljen u četvrtak, 20.11.2014. god.  sa početkom u 12 sati u sarajevskom Media centru.

Devetnaest monitora pratilo je 21 medij sa fokusom na govor mržnje i neprimjeren govor i predstavljanje  političarki u medijima u predizbornom periodu. O rezultatima monitoringa, uočenim trendovima i preporukama za medije govoriće gospođa Mary Ann Hennessy, šefica Ureda Vijeća Evrope u BiH, prof.dr Lejla Turčilo, profesorica Fakulteta političkih nauka u Sarajevu i doc.dr Zlatiborka Popov-Momčinović, profesorica Filozofskog fakulteta u Istočnom Sarajevu.

Istraživanje je imalo naučni i društveno-angažovan karakter, budući da nije usmjereno samo na pružanje sistematičnih, preciznih i pouzdanih podataka već i na preporuke i unapređenje medijske scene u Bosni i Hercegovini. Istraživanje/monitoring medija od 12.septembra do 25. oktobra provedeno je  u sklopu projekta “Promocija slobode izražavanja i slobode medija u Jugoistočnoj Evropi” uz podršku Vijeća Evrope i Vlade Norveške.

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest