Novinarke Centra za istraživačko novinarstvo, Sadeta Fišič, Maida Salkanović i Jovana Kljajić dobitnice su ovogodišnje “CEI SEEMO Award for Outstanding Merits in Investigative Journalism” nagrade koja se dodjeljuje za izutetan doprinos istraživačkom novinarstvu.

Nagradu, koju dodjeljuju Centralna evropska inicijativa (CEI) i Medijska organizacija jugoistočne Evrope (SEEMO) u partnerstvu sa Konrad Adenauer – Stiftung (KAS), osvojile su u kategoriji za mlade profesionalne novinare, dok je u kategoriji profesionalnih novinara nagradu dobila Brankica Stanković, urednica i autorica Insajdera koji se prikazuje na B92 televiziji.

Stankovićevoj je nagrada dodjeljena za profesionalna dostignuća i posvećenost istraživačkom novinarstvu realizovanom kroz Insajder, a uprkos veoma teškim uslovima i činjenici da već pet godina živi pod konstantnom policijskom zaštitom. Novinarke CIN-a nagrađene su za istraživačku priču “Visoka cijena krova nad glavom”

Nagrae će biti dodjeljene u sklopu Foruma medija jugoistočne Evrope (SEEMF) koji će se održati u Skopju 16-17. oktobra pod nazivom: “Mediji u jugoistočnoj Evropi: premalo ili previše informacija?”.

Izvor: media.ba

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest