Raspisan konkurs za novinarsku nagradu “Srđan Aleksić”

saSARAJEVO – Mreža za izgradnju mira raspisala je konkurs za novinarsku nagradu “Srđan Aleksić” za profesionalno izvještavanje o marginalizovanim grupama u kontinuitetu i za razvoj društveno odgovornog novinarstva.

Najbolje i najodgovornije novinare/ke i medije biraju nevladine organizacije iz BiH. Svoje prijedloge emisija, medija ili novinarki/novinara, koji profesionalno i u kontinuitetu izvještavaju o marginalizovanim grupama u našem društvu i time doprinose rješavanju problema ovih društvenih grupa u praksi i razvoju društveno odgovornog novinarstva, nevladine organizacije mogu da pošalju do 31. avgusta na adresu: Miše Stupara 68, 78000 Banjaluka.

Prijedlog treba sadržati obrazloženje organizacije koja šalje prijedlog (do jedne stranice A4), najmanje dvije snimljene emisije ili najmanje dva objavljena teksta/priloga novinara/novinarke koje organizacija kandiduje za novinarsku nagradu „Srđan Aleksić“ koji nisu stariji od godinu dana. Obavezna je i elektronska forma.

Novinarske nagrada Srđan Aleksić će se dodijeliti 21. septembra 2014. na Međunarodni dan mira.

“Mreža za izgradnju mira poziva sve nevladine organizacije u Bosni i Hercegovini, posebno one koje predstavljaju marginalizirane grupe ili sa bave zaštitom i promocijom prava marginalizovanih i ranjivih grupa da se i na ovaj način uključe u praćenje i nagrađivanje medija koji podstiču relevantne institucije da sistemski rješavaju probleme marginalizovanih grupa u našem društvu”, saopštili su iz Mreže za izgradnju mira.

 Više informacija:  http://www.mreza-mira.net/wp-content/uploads/Nagrada-Srdjan-Aleksic-2014.pdf

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest