USAID-ov Projekt jačanja institucija vlasti i procesa u Bosni i Hercegovini (SGIP) poziva novinare da se prijave na nagradni natječaj za najbolju novinarsku priču na temu kreiranja javne politike u oblasti vaninstitucionalnog udomiteljstva djece i odraslih bez adekvatnog roditeljskog i porodičnog staranja.
Dodjeljuju se dvije nagrade, a pozivaju se novinari iz cijele Bosne i Hercegovine, iz svih medija (novine i časopisi, novinske agencije, radio, televizija, internet portali) da kandidiraju najbolje istraživačke priče o tome kako kreiranje zakona o udomiteljstvu Federacije Bosne i Hercegovine može najbolje utjecati na živote ugroženih.
1. nagrada – novčani iznos od 2.500 KM
2. nagrada – novčani iznos od 1.500 KM
Nagrade projekta SGIP dodjeljuju se za najbolje radove objavljene u razdoblju od 15. decembra/prosinca 2013. do 30. aprila/travnja 2014. godine.
Autore za nagradu projekta SGIP mogu predlagati medijske kuće ili agencije, urednici svih medija ili sami novinari autori. Ocjenjivački žiri čine predstavnici Udruženja „Familija“ iz Tuzle, Vijeća za štampu u BiH, Udruženja BH novinari, Centra za razvoj medija i analize (CRMA) i projekta SGIP.
Prijedlozi se šalju poštom na adresu USAID/SGIP, (H. Kreševljakovića 19/V, 71000 Sarajevo) najkasnije do 15. maja/svibnja 2014. godine, uz priložene fotokopije objavljenih tekstova, ili CD/DVD sa objavljenim izvještajima, kao i elektronski na adresu  [email protected], s naznakom „Za novinarsku nagradu“.
Sve informacije o uvjetima i načinu prijave možete pronaći na profilu
www.facebook.com/USAIDBIH, kao i web stranici www.cid.suny.edu.

Poziv u PDF-u

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest