Održana radionica o izvještavanju o različitostima i manjinama u Banjaluci

asma blDruštvene različitosti ne predstavljaju zlo nego dobro koje treba da se ističe, poručili su učesnici jučerasnje radionice „Izvještavanje  o različitostima i manjinama“ održane u Banjaluci.

Gošća predavačica na radionici bila je Asma T. Uddin iz New Yorka, osnivačica i urednica Altmuslimah.com,  internet magazina koji se na specifičan i uvjerljiv način bavi ravnopravnošću spolova u Islamu i manjinama u Americi. “Američko društvo je bazirano na različitostima i međusobnom razumijevanju i zbog toga je važno da se svim različitostima na isti način pristupi u medijima. Moj cilj kao pravnika jeste omogućavanje svim vjernicima njihovo slobodno i nesmetano praktikovanje vjere bez obzira kojoj religiji pripadaju. Različitosti nisu problem nego treba da se slave. U Americi svi ljudi, bez obzira na porijeklo, stavove i mišljenja, su prije svega Amerikanci.”, kazala je Uddin.

Milkica Milojević, predsjednica Udruženja BH novinari, kazala je da se veliki broj medija u BiH prema manjinama odnosi diskriminatorski.

“Neophodno je podizati svijest o razlicitostima i manjinama. Borba za njihova prava je borba i  za svoja prava. Moćnici i većina nastoje da potlače one koji su drugačiji i one koji su u manjinskoj poziciji. Širom svijeta postoje ljudi koji pokušavaju da se izbore protiv toga i to je izuzetno važno i značajno”, rekla je za Milojevićeva.

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest