Trening o temi: Jezik mržnje u javnom prostoru – odgovornost novinara i urednika u njegovom smanjenju i prevenciji kroz medijske sadržaje” održaće se u petak 15.2.2013. u hotelu Bosna u Banjaluci sa početkom u 9, 15 sati.

Na treningu će uvodna izlaganja imati gospodja Mary Ann Hennessey, šefica Ureda Vijeća Evrope u Sarajevu, doc.dr Lejla Turčilo, profesorica na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu – Odsjek žurnalistika, doc. dr Enes Osmančević, profesor Filozofskog fakulteta u Tuzli – Odsjek žurnalistika, mr. sc Zlatiborka Popov Momčinović, profesorica Filozofskog fakultet u Istočnom Sarajevu, mr.sc Tanja Topić, politička analitičarka iz Banja Luke i gospodin Boris Kujundžić, šef Regionalne kancelarije RAK u Banja Luci.

Na radionici će takodjer biti predstavljen izvještaja pod nazivom “Monitoring medija: august – decembar 2012. – Jezik mržnje sa fokusom na predizbornu kampanju za lokalne izbore”, koju su pripremili Udruženje/udruga BH novinari i grupa monitora iz BiH. Moderator će biti Vlatko Vukotić, urednik ATV iz Banja Luke.

Radionicu u Banja Luci i izradu monitoringa podržalo je Vijeće Evrope u okviru projekta “Promocija profesionalizma i tolerancije u medijima u Bosni i Hercegovini” koji finansiraju vlade Norveške i Republike Irske.

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest