Sarajevo/Banja Luka, 6. novembra –  Centar javne bezbjednosti Banja Luka proslijedio je Okružnom tužilaštvu materijale o prijetnjama smrću Siniši Vukeliću, novinaru ATV i predsjedniku Kluba novinara Banja Luka, kojeg je verbalno napao i prijetio mu likvidacijom biznismen Mile Radišić, bivši direktor Medicinske elektronike iz Banja Luke.

U obavijesti CSB Banja Luka, dostavljenoj Liniji za pomoć novinarima, navodi se kako je policija „blagovremeno preduzela sve potrebne istražnje radnje“ u vezi sa prijetnjama novinaru Vukeliću, a sav prikupljeni materijal pismenim putem dostavila Okružnom tužilaštvu Banja Luka radi „ preduzimanja daljnih mjera i radnji iz njihove nadležnosti“.

U Liniji za pomoć novinarima pozdravljaju efikasnu reakaciju policije iz CSB Banja Luka, te očekuju da će Okružno tužilaštvo Banja Luka jednako efikasno voditi dalju istragu i stvoriti zakonske pretpostavke za krivično kažnjavanje biznismena Mile Radišića.

Početkom oktobra ove godine, Siniša Vukelić je, kao novinar ATV, pozvao telefonom Milu Radišića sa molbom da prokomentariše odluku Vrhovnog suda Republike Srpske, kojom je ukinuta oslobađajuća presuda za Radišića u slučaju „Medicinska elektronika“, koji je bio optužen za organizovani kriminal. Umjesto komentara, Radišić je u telefonskom razgovoru Vukelića zasuo uvredama i prijetnjama, poručivši mu kako će ga likvidirati.

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest