Debata „Mostarski mediji – hronika najavljene smrti“  održaće se  u petak 29.6.2012. sa početkom u 11 sati u Centru za kulturu Mostar (Rade Bitange 13).
U neposrednom kontaktu sa mostarskim novinarima i predstavncima medija želimo saznati, koji su razlozi doveli  do gašenja više medijskih kuća u Mostaru, te otpuštanja velikog broja novinara i ostalih medijskih djelatnika. Kakav je položaj novinara u Mostaru i da li je moguće situaciju promijeniti.
Uvodničari na debati biće novinari Ivica Šimunović i Faruk Kajtaz, te Borka Rudić, generalna tajnica Udruženja/udruge BH novinari. Poslije debate održaće se i sastanak o osnivanju Kluba novinara Mostar. Novinarski klub Mostar će djelovati kao organizacijska jedinica Udruženja/udruge BH novinari sa ciljem promovisanja prava i interesa novinara. Do sada su otvoreni klubovi novinara u Banjaluci, Brčkom, Zenici i Bihaću, a planira se skoro otvaranje još šest novinarskih klubova u cijeloj BiH.Debatu u Mostaru organizuje Udruženje/udruga BH novinari u saradnji sa portalom StarMo.

 

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest