Reagan-Fascell Demokracy Fellows Program sa sjedištem u Nacionalnom institutu za demokratiju u Washington-u poziva na podnošenje prijava za stipendije u 2012-2013. godini. Ovaj federalno finansirani program omogućava aktivistima, praktičarima, studentima, znanstvenicima i novinarima demokratije iz cijelog svijeta da prodube svoje shvatanje demokratije i poboljšaju svoju sposobnost za promociju demokratskih promjena. Posvećeno međunarodnoj razmjeni, ovaj petomjesečni program nudi kolegijalno okruženje za razmjenjivanje svojih iskustava, podrazumijeva najbolje vježbe i naučene lekcije, provođenje nezavisnih istraživanja i pisanja, sudjelovanje sa svojim kolegama i razvijanje profesionalnih odnosa unutar globalne mreže demokratije.

Program je namijenjen prvenstveno za podršku praktičarima, znanstvenicima i novinarima iz zemalja u razvoju i usponu demokratije, a mogu se prijaviti i studenti iz zemalja gdje je već uspostavljena demokratija. Projekti će biti fokusirani na političke, socijalne, ekonomske, pravne i kulturne aspekte demokratskog razvoja i mogu uključivati ​​niz metodoloških pristupa. Od učesnika se očekuje da će posvetiti puno radno vrijeme za svoje projekte, a dobiti će mjesečne plate, zdravstveno osiguranje, pomoć za putovanja na početku i na kraju partnerstva i podršku u istraživanju. Učesnici ne mogu primiti istodobno sredstva iz Udruženja ili institucija povezanih sa udruženjem za vrijeme Programa. Program ne finansira stručno usavršavanje, rad na terenu, ili studente koji trebaju uskoro diplomirati. Potrebno je znanje engleskog jezika.

Program će biti domaćin za dva petomjesečna zajedništva sjednice od 2012. do 2013. godine i to: jesen 2012 (1. oktobar 2012 28. februar 2013) i proljeće 2013 (1. mart – 31. juli 2013).

Rok za podnošenje prijava: utorak, 1. novembar, 2011. Za više informacija i uputa, posjetite http://www.ned.org/fellowships/reagan-fascell-democracy-fellows-program

Prijave se primaju putem naše on-line aplikacije na:

http://fellowships.ned.org

Letaka može biti pregledan u sljedećim jezicima klikom na ove linkove: English, French, Arabic, Chinese, Farsi, Spanish, Russian, i Portuguese.

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest